Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Τζαρτζάνεια 2015Στον Τύρναβο (γενέτειρα του Αχιλλέα Τζάρτζανου) στις 6 – 8 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί το Γλωσσολογικό Συνέδριο «Τζαρτζάνεια 2015», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα του Συνεδρίου είναι:

«Πρώτη Γλώσσα και Πολυγλωσσία: Εκπαιδευτικές και Κοινωνικοπολιτισμικές Προσεγγίσεις»

Στη φετινή (πέμπτη κατά χρονική σειρά) διοργάνωση, παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή με εισηγήσεις από την πλευρά επιστημόνων και εκπαιδευτικών της πράξης, γεγονός που αναδεικνύει την καταξίωση του Συνεδρίου από την πλευρά της ακαδημαϊκής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος δόθηκε μια διάσταση περισσότερο επικεντρωμένη στην διδακτική, καθώς διοργανώθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια για την διδασκαλία της ν.ε. γλώσσας, στα οποία κλήθηκαν και θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί της πράξης και των δύο βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεδριακής διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως παράσταση ενός μέρους από το έργο «Βαβυλωνία» του Δ. Βυζάντιου, από μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα, ενώ το βράδυ του Σαββάτου, 7/11/2015, θα πραγματοποιηθεί συναυλία κλασικής μουσικής με μουσικές εκτελέσεις Beethoven, Bach και Shopin στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.


Δηλώστε συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια με βάση αυτές τις οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.