Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ανακοινοποίηση στο ορθό - Επιμόρφωση στην διδακτική αξιοποίηση των νέων Φακέλων Υλικού για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ' Λυκείου



Οι Συντονιστές Ε. Ε. ΠΕ02 Ιουλία Κανδήλα και Αναστάσιος Μάτος του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων ν. Λάρισας και ν. Μαγνησίας συνδιοργανώνουν δύο επιμορφωτικές δράσεις για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στη Γ’ τάξη του Λυκείου με αξιοποίηση των νέων Φακέλων Υλικού.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των επιμορφωτικών δράσεων:

  1. σύντομη παρουσίαση του νέου «παραδείγματος» διδασκαλίας και εξέτασης του μαθήματος. Παράδειγμα με βάση τις πρώτες ενότητες από το υλικό του φακέλου. Συζήτηση για τις διδακτικές πρακτικές. Εντοπισμός προβλημάτων, δυσκολιών, νέων προοπτικών.
  2. εργαστήριο σε ομάδες με σκοπό να παραχθεί από τους συμμετέχοντες διδακτικό σχέδιο για ενότητα δικής τους επιλογής. Συζήτηση για τις δυνατότητες εφαρμογής του νέου «παραδείγματος». Εντοπισμός προβλημάτων, δυσκολιών, νέων προοπτικών. Ενδεικτικά παραδείγματα κριτηρίων αξιολόγησης.

Βόλος: Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα από 09:00 έως 13:00 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – 8ος όροφος (Χείρωνος & Επτά Πλατανίων, Συγκρότημα Μουρτζούκου)

Λάρισα: Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα από 09:00 έως 13:00 στο 6ο ΓΕΛ Λάρισας (Καραολή Δημητρίου 1 & 1ης Μεραρχίας – Λάρισα).

Επιμορφωτές: Παναγιώτης Σεράνης - Βασίλης Συμεωνίδης (από τη συγγραφική ομάδα)


Θα ακολουθήσουν σύντομα ανάλογες επιμορφωτικές δράσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία με επιμορφωτές μέλη της αντίστοιχης συγγραφικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.