Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

... ενόψει της κοπής της πίτας του 2015

Κόβουμε σήμερα την πίτα μας για το 2015 ανανεωμένοι πολλαπλώς!
Ώρες μετράει η πρόσφατη πολιτική ανανέωση στον τόπο μας και προ ολίγου αποκτήσαμε μια νέα ομάδα στο τιμόνι της παιδείας και του πολιτισμού. Πολλές ευχές για επιτυχία!
Έχουμε όμως και την χαρά της ανανέωσης στην δική μας φιλολογική οικογένεια. Εκατόν ενενήντα περίπου συνάδελφοι φέτος αισθανθήκαμε την ανάγκη να συναντιόμαστε συχνότερα και συνεργαζόμαστε πιο στενά για τα ζητήματα που μας ενδιαφέρουν. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποτελείται από συναδέλφους που αναγνωρίζουν το μέχρι σήμερα έργο του Συνδέσμου και έχουν την ευγενή φιλοδοξία να το προχωρήσουν πιο πέρα, με βάση την επιστήμη μας, στο πλαίσιο των δεδομένων που ισχύουν σήμερα στον περίγυρό μας.
Πολύ σύντομη ενημέρωση για τα σχέδιά μας: στις 14 Μαρτίου ετοιμάζουμε ημερίδα για την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Λογοτεχνίας σε συνεργασία με την Πύλη και το Κέντρο Ελληνική Γλώσσας. Ό,τι θα πούμε θα περιέχει ελάχιστη θεωρία και θα είναι εμπλουτισμένο με όσον το δυνατόν περισσότερα στοιχεία εφαρμογής στην τάξη. Από όλα αυτά ο καθένας και η καθεμιά ας δημιουργήσει την δική του διδακτική θεωρία. Γι’ αυτή την δράση θα έρθουν να μας προσφέρουν την εμπειρία τους συνάδελφοί μας από διάφορα σημεία της Ελλάδας και όπως καταλαβαίνουμε απαιτούνται χρήματα για να υλοποιηθεί. Για να μπορούμε συνεχώς να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε σε όσους θα συμμετέχουν να συνεισφέρουν με το ποσό των 5 ευρώ για να καλύψουμε τα έξοδα.
Η επόμενη μεγάλη μας δράση αφορά στο πανελλήνιο Γλωσσολογικό Συνέδριο Τζαρτζάνεια που θα γίνει τον επόμενο Οκτώβριο. Και εδώ θα υπάρχουν πολλά στοιχεία ανανέωσης, καθώς επιδιώκουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα και να αποκτήσει περιεχόμενο περισσότερο προσανατολισμένο στην διδακτική πρακτική των γλωσσικών μαθημάτων.
Στο μεταξύ θα συμμετέχουμε σε όποια ποιοτική δράση προάγει την τέχνη της διδασκαλίας, την επιστήμη μας και τον πολιτισμό στην περιοχή μας. Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

Καλή χρονιά με υγεία και προκοπή για όλες/ους
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.