Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Παρουσίαση Βιβλίου Γ. Έξαρχου






Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λάρισας και το Βιβλιοπωλείο "Σκάλα" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργη Έξαρχου


"Γραμματική και Συντακτικό της Αρμανικής Γλώσσας των Ελληνοβλάχων" 

στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας
την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015
στις 8.00 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος κ. Σιέρρας Απόστολος και ο συγγραφέας



Η μητρική γλώσσα δεν είναι απλά ένα σύνεργο επικοινωνίας, όχημα μεταφοράς πληροφοριών και γνώσεων, συναισθημάτων και σκέψεων. Πρόκειται για κάτι πολύ πιο σημαντικό: είναι ουσιαστική συνιστώσα της ταυτότητας του ανθρώπου και παράμετρος βασική της προσωπικότητάς του και του πολιτισμού του.(...)

O Γιώργης Έξαρχος γεννήθηκε στο Kαλοχώρι Λάρισας το 1952. Eίναι απόφοιτος του εξατάξιου Γυμνασίου Συκουρίου το 1970, πτυχιούχος του Oικονομικού Tμήματος της AΣOEE το 1975, διδάκτορας οικονομικών επιστημών της Academia de Studii Economice (ASE) Bουκουρεστίου το 1980. Aσχολείται με τη λογοτεχνία από τα εφηβικά του χρόνια. Tο πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1985 και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα είκοσι βιβλία (ποίηση, παραμύθια, λαογραφία, εθνολογικές και ιστορικές μελέτες, οικονομικές πραγματείες). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Nτέφι, Pίγα, Pομάντσο, Iχνευτής, Διαβάζω, Στιγμές, Σχολιαστής, Φωτογράφος κ.ά., επίσης με το B΄, Γ΄ και Δ΄ Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας της EPT AE (1986-1991) ως παραγωγός εθνολογικών, οικολογικών, μουσικών και πολιτιστικών εκπομπών, καθώς και με τις αθηναϊκές εφημερίδες Kυριακάτικη Eλευθεροτυπία, Kαθημερινή και Eλευθεροτυπία ως εξωτερικός συνεργάτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.