Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η Αγιά τιμά τη μνήμη του Δημήτρη Αγραφιώτη



Με τη συμπλήρωση ακριβώς 15 χρόνων από τη «φυγή» του δά­σκα­λου και ερευνητή της επαρχίας Αγιάς Δημήτρη Αγραφιώτη, η Ομάδα Ιστο­ρικής Έρευνας του Δήμου Αγιάς, που τιμής ένεκεν φέρει την επωνυ­μία «Δημήτρης Αγραφιώτης», διοργανώνει στη μνήμη του ιστορική και αρχαι­ολογική ημερίδα την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 11πμ, στο Πνευμα­τικό Κέ­ντρο Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

Θα προηγηθεί, στις 10:30, ύστερα από τη θεία λειτουργία, επιμνη­μόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η προϊσταμένη του Το­πικού Αρχείου Αγιάς (Γ.Α.Κ.) Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία θα ανα­φερθεί στον βίο και το έργο του Αγραφιώτη ως ιδρυτή του Τοπικού Αρ­χείου (Γ.Α.Κ.) Αγιάς. Επίσης, θα μιλήσουν γι’ αυτόν, ο αρχιερατικός επί­τροπος Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος με ταυτό­χρονη πα­ρουσίαση ηχητικού ντοκουμέντου από συνέντευξη του Δ. Αγρα­φιώτη, η αρχαιολόγος Αγγελική Ασημακοπούλου για τη συμβολή του στις αρχαιό­τητες της Αγιάς και ο αρχαιολόγος, καθηγητής του Πανε­πιστημίου Θεσ­σαλίας, Γιάννης Βαραλής, με θέμα «Παρατηρήσεις στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική της Αγιάς».

Επιπλέον, θα ακουστούν ενδιάμεσα σύντομοι χαιρετισμοί για την προσωπικότητα του Αγραφιώτη, εκ μέρους των συναδέλφων του καθηγη­τών από τον καθηγητή Στέργιο Πατσιαβούδη, εκ μέρους των μα­θητών του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννη Αργυ­ρούλη, εκ μέρους των Αγιωτών από τον δημοτικό σύμβουλο Αγιάς Θεόδωρο Σου­λιώτη και εκ μέρους των αρχαιολόγων από την προϊστα­μένη της 7ης Εφο­ρείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.