Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2013

Ο  Σύνδεσμος  Φιλολόγων Ν. Λάρισας  σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή  Ενότητα  Λάρισας  και  το Γαλλικό Ινστιτούτο  Λάρισας συμμετέχοντας  στις  εκδηλώσεις  - αφιέρωμα  στον  Κ. Π.  Καβάφη  με αφορμή τη συμπλήρωση  150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή  θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Παρουσίαση του βιβλίου του   καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου – συγγραφέα κ. Δ. Δημηρούλη "Καβουρηδόν και Παραδρόμως. Μικρές σπουδές για το άθλημα της γραφής" σε συνεργασία και  με το βιβλιοπωλείο Γνώση», την Πέμπτη  28/11/2013 και ώρα 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Θεσσαλίας, σχολικός σύμβουλος κ. Θ. Μπεχλιβάνης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πρόεδρος του Συνδέσμου  Φιλολόγων Ν. Λάρισας κ. Ελένη Φανάρα.
  2. Ημερίδα - αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Π. Καβάφη η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία και με το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Θεσσαλίας και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, την Παρασκευή 29/11/2013 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Θα μιλήσουν ο φιλόλογος και μέλος του Δ. Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας κ. Κ. Οικονόμου  με τίτλο «Καβάφης και εκπαίδευση», ο Προϊστάμενος  Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Θεσσαλίας, σχολικός σύμβουλος κ. Θ. Μπεχλιβάνης με τίτλο «Ιστορική ύλη και ποιητική δημιουργία: μία διδακτική δοκιμή με επίκεντρο το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη ‘Οι νέοι της Σιδώνος’», ο καθηγητής  του Παντείου Πανεπιστημίου – συγγραφέας κ. Δ. Δημηρούλης  με τίτλο «Η  κρίση του Κ. Π. Καβάφη», η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Σερρών κ. Πηνελόπη Τζιώκα  με τίτλο  «Ο φιλοσοφικός Καβάφης».Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας  κ. Αναστάσιος Μάτος. Το αφιέρωμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή θα πλαισιώσει μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.