Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία

Αγαπητές και αγαπητοί
Με το παρόν μήνυμα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας θα ήθελε να ευαισθητοποιήσει τα μέλη του πάνω σε ένα σημαντικό ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες και αφορά πολλούς/ές συναδέλφους της ειδικότητάς μας και πιθανόν πολύ σύντομα κι εμάς τους/τις ίδιους/ες.
Με βάση πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αφαιρούνται από τους φιλολόγους μαθήματα, όπως αυτό της Ιστορίας, τα οποία έχουν διδαχθεί στα ειδικά τμήματα των πανεπιστημιακών σχολών και ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν λάβει την ανάλογη εξειδίκευση. Έτσι λοιπόν έχει κατ’ αρχάς ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία κατά την οποία η διοίκηση για να πετύχει τους σκοπούς της θέτει τους εκπαιδευτικούς τον έναν απέναντι στον άλλο, στην περίπτωσή τους, τους φιλολόγους απέναντι στους κοινωνιολόγους, θεολόγους και εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών.
Έτσι οι θιγόμενοι συνάδελφοι διαμαρτύρονται στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας και ζητάνε να σταματήσει η διαδικασία λήψης αποφάσεων τοποθέτησης των καθηγητών στα σχολεία μέχρι να γίνει σαφές και να διευκρινιστεί από το Υπουργείο με ποια λογική συνέταξε το κείμενο της Υπουργικής απόφασης στο οποίο αναφέρει: «Η Β’ ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας γίνεται στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ10, ΠΕ13 (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07 για το σχολικό έτος 2013-14) μόνο εφόσον οι εκπαιδευτικοί ΠΕΟ2 έχουν συμπληρώσει το ωράριό τους με μαθήματα πρώτης ανάθεσης στο σχολείο ή στα σχολεία που έχουν τοποθετηθεί». Με βάση την παραπάνω άδικη και παράλογη ρύθμιση πλήθος φιλολόγων έχουν βρεθεί «στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ» Λάρισας, ενώ οι ίδιοι είχαν οργανική θέση και την έχασαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι στο Νομό Λάρισας τόσοι φιλόλογοι βρέθηκαν με άδικο και παράλογο τρόπο στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, χωρίς να υποψιάζονται τις διαθέσεις της διοίκησης, με τη διαθεσιμότητα να κρέμεται ως απειλή πάνω από τα κεφάλια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.