Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν



Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδι στο Χατζηγιάννειο.
Οι εκδόσεις «Ανέμη», ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Γνώση» παρουσιάζουν το βιβλίο: «Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν» της Στέλλας Νταβαρούκα με εικονογράφηση της Ιφιγένειας Σδούκου.
Και οι δύο δημιουργοί ζουν και εργάζονται στη Λάρισα.
Η παρουσίαση θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λίνα Μουσιώνη, αρχαιολόγος και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, και ο Αστέριος Λάσκαρης, πρόεδρος του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «Οχτώ».
Στην παρουσίαση θα ακουστεί η μουσική που έγραψε για το συγκεκριμένο βιβλίο η Ευφροσύνη Αστ. Κτιστάκη με τη συνοδεία κρουστών από τον Γιάννη Μακρυγιάννη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Βαρβάρα Βασιλάκη.
«Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που αναφέρεται στις περιπέτειες της γης και των ανθρώπων της και στο αέναο παιχνίδι που αναιρεί το εκ γενετής δικαίωμα των ανθρώπων στην «ευτυχία».
Όπως πάντα, το καλό δικαιώνεται στο τέλος… Η μουσικότητα και ο λυρισμός της ποιητικής φόρμας του παραμυθιού αναδεικνύουν μέσα από τον έμμετρο στίχο τις λεπτές ισορροπίες του έντεχνου λόγου.
Η αφηγηματική δυναμική του καθώς και η οπτική της εικονογράφου ξεπερνούν το κοινότοπο και κινούνται ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερβατικό.
Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε όσους νιώθουν «παιδιά».
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ράνια Βερέμη, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.